Μάι 23 2007
ΙΣΟΝΟΜΙΑ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ των ΑΝΙΣΩΝ όρων!?!?!?!?!? Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η foxi & ότι να ναι   
23.05.07

Μετά  την από 14/5/2007 αυθαίρετη απόφαση του ΥΥΚΑ να στερήσει από κάποιους απόφοιτους των ιατρικών σχολών ημεδαπής και αλλοδαπής, το δικαίωμα της συμμετοχής τους στη διαδικασία πλήρωσης κενών και κενούμενων θέσεων Π.Ι. και Κ.Υ (αγροτικά ιατρεία), φάνηκε η επιπολαιότητα και η βιασύνη, που το ΥΥΚΑ παίρνει αποφάσεις, οι οποίες είναι καθοριστικές για την επαγγελματική αποκατάσταση των Ιατρών.

Αποσύροντας την προκήρυξη με τους αυθαίρετους όρους και αναδημοσιεύοντας την σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, δικαίωσαν τις προσπάθειες μας στη διεκδίκηση του αυτονόητου αιτήματος μας, επιβεβαιώνοντας, το αληθές των επιχειρημάτων μας.


Το ΥΥΚΑ έδειξε, την ξεκάθαρη διάθεση του να μειώσει άμεσα και με κάθε τρόπο τις συμμετοχές των ιατρών σε αυτές τις προκηρύξεις.
Έχοντας τον χρόνο και την δυνατότητα, να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο με ¨νόμιμα¨ μέσα, τροποποιώντας την σχετική νομοθεσία, είναι ορατός ο κίνδυνος αυτή η προκήρυξη, να είναι από τις τελευταίες αν όχι η τελευταία που κάποιοι ιατροί λαμβάνουν μέρος.

Με αυτό το ενδεχόμενο και συνειδητοποιώντας, πως για μια ακόμα φορά, οι απόφοιτοι Ιατρικής της αλλοδαπής (με ακαδημαϊκή αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ), εξακολουθούν να μην θεωρούνται ισότιμοι απέναντι στους αποφοίτους από τα ελληνικά πανεπιστήμια, τόσο από το ΥΥΚΑ όσο και από το ελληνικό κράτος γενικότερα, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε δυναμικά κάθε τι που αποδεικνύει την ισότητά μας.

Ξεκινάμε ζητώντας την δίκαιη και ίση με όλους μοριοδότηση, αφού πτυχίο της Ιατρικής είναι αυτό που πήραμε από το Πανεπιστήμιο φοίτησης μας και όχι η Πράξη Αναγνώρισης  (ακαδημαϊκής) του ΔΟΑΤΑΠ.

Ο ΔΟΑΤΑΠ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΠΤΥΧΙΑ.
Ο ΔΟΑΤΑΠ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ


Σύμφωνα με το ΦΕΚ1628, που δημοσιεύτηκε στις 13/01/2002, αναφέρεται στην υπουργική απόφαση «Για τους ιατρούς, που κατέχουν πτυχία Πανεπιστημίων της αλλοδαπής εκτός χωρών-μελών της Ε.Ε. και που έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια από την γέννησή τους, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσεως του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ, για δε τις περιπτώσεις των γιατρών που κατέχουν πτυχία Ιατρικών Σχολών χωρών-μελών της Ε.Ε. από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους.»

Αδυνατώντας να κατανοήσουμε το σκεπτικό ή την ύπαρξη σκοπιμότητας  που οδήγησε στην υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης, και πόσο μάλλον σήμερα που τα πανεπιστήμια που αποφοιτήσαμε ανήκουν πλέον στην Ε.Ε. και κατέχοντας εμείς πλέον και επαγγελματική και ακαδημαϊκή αναγνώριση στην Ελλάδα, απαιτούμε την απόλυτη πλέον ισονομία και ισοτιμία με τους απόφοιτους Ιατρικής
Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών-μελών της Ε.Ε.

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Copyright vEsti24
ΩΡΑ...
Live Users
No users online
Alexa rank and stats

By "Creations"