Μάι 17 2007
ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ αποκλεισμός Ιατρών από το Υπουργείο Υγείας Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η foxi   
17.05.07

Η Σ.Ε.Α.Ι.Ε. (Συντονιστική Επιτροπή Αποφοίτων Ιατρικής Εξωτερικού), καταγγέλλει την από 14/5/2007 αυθαίρετη απόφαση του ΥΥΚΑ να στερήσει από όλους τους απόφοιτους των ιατρικών σχολών ημεδαπής και αλλοδαπής- οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις σπουδές τους από το ακαδημαϊκό έτος 1994 και νωρίτερα- το δικαίωμα της συμμετοχής τους στη διαδικασία πλήρωσης κενών και κενούμενων θέσεων Π.Ι. και Κ.Υ (αγροτικά ιατρεία).

Μια απόφαση, η οποία βασίζεται, στην παρερμηνεία του ΦΕΚ15/13.01.2006, και την εσκεμμένα λανθασμένη ετοιμολογία των λέξεων ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ και ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ, από το ΥΥΚΑ, που ουσιαστικά στερείται οποιασδήποτε νομικής υπόστασης.

Το μόνο που πετυχαίνει με την ενέργεια αυτή το ΥΥΚΑ, είναι να παρατείνει ακόμη περισσότερο την ανεργία σε μια μεγάλη μερίδα νέων ιατρών (όταν ο χρόνος έναρξης, των περισσοτέρων ιατρικών ειδικοτήτων, υπερβαίνει κατά πολύ τα 3-5 χρόνια) και να τους στερήσει ουσιαστικά ένα μέρος από την ιατρική τους εκπαίδευση. 

Παρ? όλες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην πλειοψηφία των Κ.Υ. και των Π.Ι., λόγο του ελάχιστου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και του ανυπάρκτου σχεδόν εξοπλισμού, το ΥΥΚΑ θεωρεί ότι η λύση του προβλήματος θα δοθεί, αποκλείοντας παράνομα κάποιους ιατρούς, από το δικαίωμα διεκδίκησης θέσεων σε αυτά τα Κ.Υ. και Π.Ι..

Το ΥΥΚΑ υποστηρίζει, ότι αυτό που έχει την βασική προτεραιότητα του, είναι η βαρύτητα που δίνει στην δημόσια υγεία και ιδιαίτερα σε αυτή των ελλήνων πολιτών της  περιφέρειας.

Με αυτό το σκεπτικό κατέληξε στον αποκλεισμό των δικαιωματικών και νόμιμων υποψηφίων.

Στην προσπάθεια να δώσουν μια απάντηση σε αυτά, βασικά στελέχη του υπουργείου, είπαν ότι, η ύπαιθρος δεν χρήζει της προσφοράς των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ιατρών, τους οποίους και αποκάλεσαν περιττούς. Επίσης δε, πρόσθεσαν, ότι η επεξεργασία των αιτήσεων διορισμού των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ιατρών, αποτελούν βάρος για τους υπαλλήλους του υπουργείου!!!!!!!

Η στάση αυτή του συγκεκριμένου κατά τα άλλα  ευαίσθητου δημόσιου φορέα μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί, αυθαίρετη, απαράδεκτη και καταχρηστική.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε   Ε  Δ  Ω ! ! ! !

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.07 )
 
< Προηγ.
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Copyright vEsti24
ΩΡΑ...
Live Users
No users online
Alexa rank and stats

By "Creations"